
Welke vormen van therapie gebruikt de fysiotherapeut?
Een fysiotherapiepraktijk kent vele verschillende vormen van behandeling. Een fysiotherapeut stabiliseert, vermindert of herstelt de klachten door het toepassen van oefentherapie, hands on therapie, massage, hydrotherapie, dry needling, medical taping, advisering en/of begeleiding. Hiermee probeert zij het functioneren van het houdings- en bewegingsapparaat zodanig te verbeteren dat een normale houding en beweging weer mogelijk is. Ook kan de fysiotherapeut je leren hoe je zo goed mogelijk met de resterende beperkingen of klachten om kunt gaan.
Vinden de behandelingen individueel of in groepsverband plaats?
We starten altijd met een individuele afspraak. Wanneer je voor het eerst bij ons komt doen we een intakegesprek. Hierin bespreken we je wensen en doelen. Daarnaast willen we je graag wat beter leren kennen zodat we samen tot een plan kunnen komen wat bij jou past om je doelen te bereiken. Tijdens het intakegesprek krijg je meteen handvatten om mee aan de slag te gaan.Je kunt altijd voor individuele behandeling en begeleiding terecht bij onze fysiotherapeuten. Daarnaast houden de fysiotherapeuten een aantal groepsactiviteiten, zoals oefengroepen voor mensen met lichamelijke klachten/beperkingen of ziektebeelden zoals COPD/hartfalen/oncologie/obesitas/reuma en artrose. Is bewegen in een groep iets voor jou? Dan ben je van harte welkom.
Wordt mijn fysiotherapie afgestemd op andere behandelingen die ik nodig heb of volg?
Ja. Binnen Balanza werken de fysiotherapeuten nauw samen met andere zorgverleners. Zo kun je de beste behandeling en begeleiding krijgen, als het nodig is in samenwerking met andere deskundigen.
Mag ik zelf bepalen door wie ik behandeld wil worden?
Uiteraard! Wel kunnen wij je adviseren bij welke therapeut je, gezien jouw klachten, het beste terecht kunt. Onze therapeuten hebben elk hun eigen specialisatie.
Wel werken onze fysiotherapeuten op hun eigen vaste locaties. Soms kunnen we je adviseren om naar een bepaalde fysiotherapeut te gaan, bijvoorbeeld wanneer zij een specialisatie heeft op het gebied van jouw klachten.
Hoeveel behandelingen heb ik nodig?
Dit is afhankelijk van jouw doel, het effect van de behandeling op je klachten en je eigen bijdrage aan je herstel. Je fysiotherapeut zal altijd in het intakegesprek hier iets over zeggen.
Hoe lang duurt een behandeling?
Het verschilt per behandeling hoe lang je afspraak duurt. Je eerste bezoek aan ons zal ongeveer 45 minuten duren om er goed achter te komen wat je klacht precies is. Vervolgbehandelingen zullen een kwartier tot een half uur duren.
Heb ik altijd dezelfde fysiotherapeut?
Ja, wij streven ernaar dat je gedurende je behandelperiode altijd dezelfde behandelend fysiotherapeut hebt. Wel zo fijn, een bekend gezicht!
Welke behandelingen geven jullie?
Onze fysiotherapeuten geven de volgende behandelingen:
- Individuele fysiotherapie
- Taping
- Dry needling
- Hydrotherapie
- Groepstherapie
- Beweegprogramma
- Medische Fitness
Welke specialisaties hebben de fysiotherapeuten bij Balanza?
Onze therapeuten hebben de volgende specialisaties: Medical taping, Dry needling en Knie revalidatie.
Is er een minimaal aantal behandelingen die ik moet afnemen?
Nee, je traject stopt wanneer jij dat zelf wilt of wanneer er geen behandelingen meer nodig zijn omdat het doel is bereikt. Wij zullen je altijd een indicatie en advies geven over de duur van je behandeling.
Wat kan ik verwachten bij een eerste bezoek?
Tijdens de intake maken we kennis met elkaar. We vragen je om voor aanvang van de intake een formulier in te vullen met algemene gegevens. Vervolgens gaan we aan de slag met jouw klachten en wensen. Dan analyseren we uitgebreid jouw klachtenpatroon en proberen we te verhelderen hoe we hieraan zouden kunnen doen. Vervolgens spreek je samen met jouw fysiotherapeut een behandelplan af en gaan we aan de slag.
Kosten en vergoedingen

Wordt een behandeling altijd vergoed voor personen onder 18 jaar?
Jongeren tot 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed. Hebben deze behandelingen niet het gewenste resultaat? Dan vergoedt de zorgverzekeraar eventueel meer behandelingen (maximaal 9).
Jongeren met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie en oefentherapie vergoed krijgen. In de Zorgverzekeringswet staan deze aandoeningen opgesomd in de zogenaamde chronische lijst. Deze lijst bevat veel medische termen. U kunt ook bij uw zorgverzekeraar of fysiotherapeut navragen of u een aandoening heeft die op deze lijst staat.
Wordt mijn behandeling vergoed?
Ja, wanneer je een aanvullende verzekering hebt met fysiotherapie dan worden je behandelingen vergoed. Hierover betaal je ook niet eerst je eigen risico. Heb je vragen over de vergoeding van jouw zorgverzekeraar? Bekijk dan goed je polis, of neem contact met hun op. Ook wij helpen je graag om te kijken voor welke behandelingen je verzekerd bent, om nare verassingen achteraf te voorkomen.
Je fysiotherapeut doet in de intake ook altijd een verzekeringscheck en kan je meer vertellen over eventuele vergoedingen.
Hoe zit het met fysiotherapie en eigen risico?
Fysiotherapie valt in het algemeen in de aanvullende verzekering, dit betekent dat er geen eigen risico is. Heb je een chronische aandoening (zie chronische lijst Borst) én ben je 18 jaar of ouder? Dan kunnen er na je 20ste bezoek eventueel kosten voor je eigen risico in rekening worden gebracht.
Hebben jullie een overeenkomst/contract met mijn zorgverzekeraar?
Ja, wij hebben met alle zorgverzekeraars een overeenkomst, dus je kunt altijd bij ons terecht. En we declareren de consulten rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar.
Wanneer krijg ik een rekening?
Wij declareren rechtstreeks bij jouw zorgverzekeraar als je verzekerd bent voor fysiotherapie. Als je geen voldoende aanvullende verzekering hebt sturen wij je een rekening. Dit gebeurt altijd in overleg.
Kan ik ook ter plekke na een consult pinnen of contant betalen?
Nee, dit is tot op heden niet mogelijk.
Afspraken en contact

Wat is het dichtstbijzijnde adres voor mij?
Kijk op onze contactpagina voor meer informatie over onze locaties.
Hoe kan ik een afspraak maken?
Er zijn verschillende manier waarop je bij ons een afspraak kunt maken.
Je kunt:
- De online afspraken module invullen op onze website
- Een e-mail versturen naar jouw fysiotherapeut of naar info@balanzafysio.nl
- Een whatsapp of sms bericht sturen naar jouw fysiotherapeut of naar 06-31010872
- Bellen tussen 09:00 en 12:00 uur naar het algemene nummer 085-7604277
- Het contactformulier op de website invullen
Hoe kan ik een afspraak annuleren of verzetten?
Je kunt je afspraak op verschillende manieren afzeggen. Je kunt:
- Je afspraak annuleren in jouw account in het online afsprakensysteem
- Een e-mail versturen naar jouw fysiotherapeut of naar info@balanzafysio.nl
- Een whatsapp of sms bericht sturen naar jouw fysiotherapeut of het algemene nummer 06-31010872
- Bellen naar het algemene nummer 06-31010872, of de voicemail inspreken
- Het contactformulier op de website invullen
Zeg je afspraak minimaal 24 uur van tevoren af, anders zijn wij genoodzaakt de kosten in rekening te brengen.
Krijgt de fysiotherapeut waarmee ik een afspraak hebt gemaakt via de online afspraken module daar bericht van?
Ja, de fysiotherapeut waarbij je een afspraak hebt gemaakt krijgt een bevestiging van de door jou gemaakte afspraak. Tijdens het maken van je afspraak kun je het kopje opmerkingen invullen. De informatie die je daar invult komt ook bij jouw fysiotherapeut terecht.
Is het mogelijk om een kennismakingsgesprek met een fysiotherapeut te doen?
Dat is zeker mogelijk, dit kan telefonisch of je komt langs bij jouw gewenste locatie. We reserveren dan 15 minuten voor het kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kun je jouw vragen voorleggen en kunnen wij uitleggen wat we voor jou kunnen betekenen. Wanneer dit goed voelt maken we een afspraak voor een intakegesprek. Dit zal dan op een later moment plaatsvinden. Aan dit kennismakingsgesprek zijn geen kosten verbonden.
Wat doen jullie aan mijn persoonlijke veiligheid en privacy?
Balanza handelt volgens de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Sinds mei 2018 is de privacywet aangepast. Wanneer je bij een van onze therapeuten een afspraak hebt gemaakt zullen wij je daarom vragen om een AVG formulier te ondertekenen, waarmee je akkoord gaat dat wij jouw gegevens in ons systeem hebben. Je gegevens worden nooit met anderen gedeeld, tenzij wij jou vragen of we bijvoorbeeld met je huisarts of andere behandelaars mogen overleggen over jouw behandeling.
Hoe lang duurt het voordat er op mijn bericht antwoord wordt gegeven?
Wij streven ernaar om dezelfde dag nog antwoord te geven op jouw vraag. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 9.00 uur tot 21.00 uur.
Kunnen jullie ook bij mij thuis komen?
Ja natuurlijk. Mocht het voor jou niet mogelijk zijn om bij ons langs te komen, vanwege fysieke beperkingen, dan komen wij graag bij je thuis.
Kan ik ook 's avonds een afspraak maken?
Een aantal avonden in de week hebben wij spreekuur. Je kunt een kijkje nemen in het online afspraken systeem of jouw therapeut in de avond beschikbaar is. Zie je geen geschikte tijd voor jou ertussen staan? Neem dan even contact met ons op.
Kan ik ook op zaterdag een afspraak maken?
Soms houden wij ook op zaterdag spreekuur. Je kunt een kijkje nemen in het online afspraken systeem of jouw therapeut op zaterdag beschikbaar is. Zie je geen geschikte dag of tijd voor jou ertussen staan? Neem dan even contact met ons op.
Hoe snel kan ik een afspraak maken?
Wij streven ernaar om je binnen een week te kunnen zien. Wanneer de klachten erg acuut zijn laat het ons dan weten.
Is er een wachtlijst bij jullie?
Nee, er is bij ons geen wachtlijst. Doordat wij veelal met meerdere therapeuten per locatie werken zijn wij flexibel en proberen wij iedereen binnen een week te ontvangen.
Is de praktijk rolstoeltoegankelijk?
Ja, alle onze locaties zijn rolstoel toegankelijk.
Wat moet ik meenemen naar een behandeling?
Heb je een verwijzing van een arts? Neem deze dan mee. Verder kunnen wij vragen om een geldig legitimatiebewijs. Trek comfortabel zittende kleding aan.
Moet ik sportkleding aan naar de afspraak?
Tijdens je eerste bezoek aan de fysiotherapeut hoef je geen sportkleding mee te nemen. Je fysiotherapeut bespreek dan met jou welke behandeling bij jou klachten past, en of tijdens de vervolgconsulten sportkleding handig is om te dragen.
Moet ik me uitkleden tijdens de afspraak?
Vaak is het handig om het lichaamsdeel waar je klachten aan hebt ontbloot te hebben tijdens de behandeling, zodat wij er goed bij kunnen en het kunnen bekijken. We kunnen je daarom vragen om een kledingstuk uit te trekken. Wanneer je je hier niet prettig bij voelt horen wij het graag!
Ik ben ontevreden over de begeleiding, hoe kan ik dat laten weten?
Wanneer je niet tevreden bent horen we dat graag, want daardoor kunnen wij onze dienstverlening weer verbeteren. Dit kun je laten weten door telefonisch contact op te nemen met jouw fysiotherapeut of je stuurt een bericht naar het e-mailadres van jouw fysiotherapeut. Je mag ook bellen of mailen naar het management via: 06 31010872 of info@balanzafysio.nl. Heb je dat al geprobeerd en komen we er samen niet uit? Zie dan https://balanzafysio.nl/klachtenregeling/ voor de procedure die daarna volgt.